De (eventuele) toekomst van Apple TV

Binnenkort is het terug WWDC, een conferentie waar vele Apple liefhebbers naar uitkijken. Op de conferentie worden meestal de allerlaatste producten/software uit de doeken gedaan. Allerlei geruchten gaan terug de ronde (zoals gewoonlijk) maar voor het eerst wordt er ook gesproken over de toekomst van de Apple TV. Bijna iedereen weet ondertussen (of denkt het toch) dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een eigen televisietoestel. Als voorbereiding hierop verwachten velen een nieuwe software-versie voor de Apple TV die later ook kan gebruikt worden voor hun eigen televisietoestel.

Persoonlijk kijk ik hier al lang naar uit en hoop ik van harte dat er hier ook een soort van App Store voor komt. Als grote fan van Plex hoop ik dat de nieuwe software het mogelijk maakt dat iPhone of iPad apps kunnen omgezet worden om gebruikt te worden met Apple TV. Op die manier zou je bijvoorbeeld Plex native kunnen draaien op uw Apple TV (zonder jailbreak), eenvoudig updates installeren en hoef je geen iPad of iPhone te gebruiken in combinatie met Airplay om dan toch die film/serie te bekijken op uw TV.

Ik zie niet enkel het grote voordeel van z’n nieuwe software in om de mac mini als media center te vervangen maar ook als “spelconsole”. Al heeft Apple gezworen dat ze niet de concurrentie willen aangaan met game consoles denk ik dat ze hier niet van onderuit kunnen. Het is nu al mogelijk om via een iPad, Apple TV en Airplay uw racewagen te zien op uw tv-scherm en deze te besturen met uw iPad of iPhone als afstandsbediening. Met een nieuw besturingssysteem kan je misschien het spel starten en laten draaien op de Apple TV en uw iPhone, iPod of iPad koppelen om te gebruiken als verschillende remotes.

Het heeft zeker en vast veel mogelijkheden, nu enkel nog afwachten of we binnenkort al deze dingen kunnen of nog een beetje geduld moeten uitoefenen…

Wordt vervolgd…