Tomorrowland 2012 komt er aan…

Binnenkort start de voorverkoop van Tomorrowland terug. De vorige editie waren we ook terug van de partij en maakten we weer een compilate van de beste liedjes. De voorverkoop gebeurt dit jaar iets anders. Er zal namelijk twee weken de kans gegeven worden aan de Belgen om één van de 40% van de tickets te bemachtigen. Na de twee weken voorverkoop mag iedereen proberen nog een kaartje te bemachtigen. Zoals vorig jaar vermoed ik dat de tickets terug snel de deur uit zullen gaan. De organisatie weet dit maar al te goed en hebben dan ook hun prijzen licht de hoogte ingejaagd.

Niet enkel de tickets worden duurder maar ook de camping. De camping heeft dit jaar trouwens weer een paar “nieuwigheden” in zijn gamma. Zo is het mogelijk om toe te komen zonder tent en voorziet de organisatie een “Tomorrowland”-tent voor twee personen met bijhorende matrasjes. Voor de mensen die iets luxe wensen zijn er terug de hutjes voor twee personen maar uniek dit jaar is “the mansion” (of zijn er verschillende beschikbaar?). Z’n mansion is goed voor 12 personen en voorzien van echte bedden, een salon, kleine keuken met opgevulde koelkast, terras, sauna, … Kortom het “buitenhuisje” voor de luxebeesten die er maar liefst 800 euro per persoon voor over hebben want het “grapje” kost z’n 9600 Euro voor de mansion. En daarbij komt dan nog natuurlijk nog uw combiticket voor het festival zelf. Ja dan kost dit festival jou z’n 950 a 1050 euro. Naargelang je het normale ticket koopt ofwel het “comfort”-ticket. Dat zijn al behoorlijke bedragen.

Voor de buitenlanders zijn er dit jaar zelfs “festival”-trips. Voor z’n 590 Euro kan je uit de meeste Europese hoofdsteden een vlucht nemen naar Tomorrowland en overnachten in de camping. Voor de mensen met iets meer budget kan je zelfs upgraden naar een hotel.

Zo zie je maar dat z’n festival een behoorlijk duur iets kan zijn of worden en dan hebben we het zelfs nog niet gehad over de drank en het eten… Maar natuurlijk moet alles gerelativeerd worden en heb je zelfs in de hand hoeveel je uitgeeft aan een festival. Ik zal kijk er alvast al naar uit en zal proberen een ticket te bemachtigen!