WWDC: iOS 5 en iCloudOp Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) werd een hele hoop nieuw Apple Stuff aangekondigd. Als fan en gebruiker van het eerste uur was deze avond goed gevuld om alles op te volgen en te kijken of er dingen zijn die interessant zijn voor mezelf. Ik had voor mezelf al voorgenomen dat iOS 5 (besturingssysteem voor iPhone & iPad) geen spek voor mijn bek ging zijn aangezien mijn iPhone 3GS een prehistorisch toestel is in vergelijking met de iPhone 4 en de nieuwe iPhone die er hoogstswaarschijnlijk binnen 6 maanden ofzo aan komt. Tot mijn grote verbazing zag ik dit staan op de Apple website:
Zeer goed nieuws voor mij aangezien mijn “oud” toestel ook deze nieuwe software zal ondersteunen. Nu aftellen tot die er komt en hopen dat het mijn batterij niet immens zal laten leeglopen.
Wat betreft iCloud, een online-synchronisatie-dienst, zal deze MobileMe moeten doen vergeten. Met MobileMe was het mogelijk om niet alleen mail te synchroniseren over elk Apple-toestel, maar ook contactpersonen en agenda’s. Helaas hing hieraan een prijskaartje die ik niet wou betalen. Door de komst van iCloud moet ik mij geen zorgen meer maken en kunnen mijn contactpersonen en agenda’s binnenkort gesynchroniseerd worden via het internet zonder dat ik deze moet aansluiten aan mijn computer. Maar Apple kennende blijft het hier niet bij, vanaf iOS 5 zullen updates, programma’s, contactpersonen, agenda’s, muziek, … allemaal gesynchroniseerd kunnen worden via WiFi/3G. Een computer zou dus niet meer noodzakelijk zijn.
Ik ben alvast onder de indruk (maar daar is niet veel voor nodig) en hoop dat ik snel deze nieuwigheden kan uittesten.
Meer informatie over iOS 5 en iCloud:
Promofilmpje over iOS 5: http://www.apple.com/ios/ios5/gallery.html#video-ios
iCloud: http://www.apple.com/icloud/
WWDC: iOS 5 en iCloud

Op Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) werd een hele hoop nieuw Apple Stuff aangekondigd. Als fan en gebruiker van het eerste uur was deze avond goed gevuld om alles op te volgen en te kijken of er dingen zijn die interessant zijn voor mezelf. Ik had voor mezelf al voorgenomen dat iOS 5 (besturingssysteem voor iPhone & iPad) geen spek voor mijn bek ging zijn aangezien mijn iPhone 3GS een prehistorisch toestel is in vergelijking met de iPhone 4 en de nieuwe iPhone die er hoogstswaarschijnlijk binnen 6 maanden ofzo aan komt. Tot mijn grote verbazing zag ik dit staan op de Apple website:

Zeer goed nieuws voor mij aangezien mijn “oud” toestel ook deze nieuwe software zal ondersteunen. Nu aftellen tot die er komt en hopen dat het mijn batterij niet immens zal laten leeglopen.

Wat betreft iCloud, een online-synchronisatie-dienst, zal deze MobileMe moeten doen vergeten. Met MobileMe was het mogelijk om niet alleen mail te synchroniseren over elk Apple-toestel, maar ook contactpersonen en agenda’s. Helaas hing hieraan een prijskaartje die ik niet wou betalen. Door de komst van iCloud moet ik mij geen zorgen meer maken en kunnen mijn contactpersonen en agenda’s binnenkort gesynchroniseerd worden via het internet zonder dat ik deze moet aansluiten aan mijn computer. Maar Apple kennende blijft het hier niet bij, vanaf iOS 5 zullen updates, programma’s, contactpersonen, agenda’s, muziek, … allemaal gesynchroniseerd kunnen worden via WiFi/3G. Een computer zou dus niet meer noodzakelijk zijn.

Ik ben alvast onder de indruk (maar daar is niet veel voor nodig) en hoop dat ik snel deze nieuwigheden kan uittesten.

Meer informatie over iOS 5 en iCloud: